Pořady o expedici v rádiu

Mnoho pořadů a seriál Českého rozhlasu, leden - únor 2020

Konec ledna a 1. únor 2020 byl napěchovaný pořady o expedici Tatra Kolem Světa i Tatra Kolem Světa 2.

V týdnu od 27.1. do 31.1.2020 běžel kraťoučký seriál "Příběh jedné expedice", který shrnoval jednoduše expedici a popisoval jak se podařilo nalézt oba dva filmy.
Nebo si přečtěte celý článěk o seriálu (na konci jsou dostupná i oba nově uveřejněné filmy z expedice).

30.ledna 2020 vyšel skvělý podcast Vinohradská 12 : Filmový návrat Tatry kolem světa. O slavné expedici s reportérem ČRo, který vypátral unikátní záznam, kde Lenka Kabrhelová mluví s Matějem Skalický a on tak vytváří asi zatím nejlepší shrnující přehled expedice, který kdy asi v éteru zazněl.


1. únor 2020 byl v Českém rozhlase hlavně o Tatře kolem světa a Tatře kolem světa 2. Od rána stály dvě Tatrovky před budovou rozhlasu a v éteru se tématickými pořady jen hemžilo.
Nejdříve bylo Ranní interview: Záběry Tatry kolem světa se natáčely i z rogala, popisuje dokument reportér Matěj Skalický, kde Vladimír Kroc mluví nejen s Matějem Skalický filmování během expedice a o nalezených filmech.


Pak od 9:00 běžel Magazín Experiment, kde se od 11:58 mluví na různá témata kolem expedičního auta Tatra 815 GTC a jeho vybavení. Celý článek je doplněný i zajímavými fotografiemi.


Následoval pak rozhovor se členy TKS2 i panem ing. Synkem a panem Karlem Valchařem před celým publikem velkého sálu S1 Českého rozhlasu.

Rozhovor s panem ing. Synkem při vydání nové knihy, listopad 2019

Lucie Výborná měla 25.11.2019 na Radiožurnálu pěkný rozhovor s panem ing. Stanislavem Synkem nejen o nové knize, ale hlavně o expedici, o jeho zážitcích a i jeho celoživostní vášní pro cestování.

Nebo si přečtěte o čem rozhovor byl a nebo se dokonce podívějte rovnou na video z celého rozhovoru.

Seriál Českého rozhlasu Plus, květen 2017

Od 1.5. do 5.5.2017 uvedl Český Rozhlas Plus seriál o expedici Tatra Kolem Světa. Každý den v premiéře v odpoledním Magazínu Leonardo a v repríze v ranním Plusu následující den. K mluvenému slovu také vznikly textové verze a náš projekt k nim poskytl většinu fotografií.
Podle mého se jedná, v rámci publicity expedice Tatra Kolem Světa, o ojedinělý a výjimečný počin, který si určitě zaslouží uceleně a kompletně zaznamenat.
Proto zde naleznete jak odkazy na jednotlivé články seriálu tak i možnost přehrát si přímo každou část seriálu.

Nebo si přečtěte první díl v textové podobě s fotografiemi.

Nebo si přečtěte druhý díl v textové podobě s fotografiemi.

Nebo si přečtěte třetí díl v textové podobě s fotografiemi.

Nebo si přečtěte čtvrtý díl v textové podobě s fotografiemi.

Nebo si přečtěte pátý díl v textové podobě s fotografiemi.

Nakonec Český Rozhlas připravil článek s odkazy na přehrání všech pět dílů v rámci jednoho shrnujícího textu i s vybranými fotografiemi. V den vydání (6.5.2017) byla expedice na titulní stránce irozhlas.cz celkem dvakrát a v obou případech v nejvyšších pozicích. Bylo příjemné zase, po 30 letech, vidět expedici Tatra Kolem Světa na titulní stránce nějakého velkého média.